گــــــــروه شیــــــــــــمی منطـــــــــــــــقه فــــــلارد

چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم گاز با شدت بیشتری آزاد می شود؟
هرچه دمای آب کمتر و فشار بیشتر باشد اب گاز بیشتری را در خود حل می کند. بنابراین گازCO2 را تحت این شرایط در نوشابه وارد می کنند تا نوشابه از این گاز اشباع شود. زمانی که درِ نوشابه برداشته می شود و در دما و فشار معمولی قرار می گیرد محلول خاصیت فوق اشباع پیدا می کند و تمایل به آزاد کردن گاز CO2 پیدا می کند برای این کار CO2 محلول باید به صورت حباب درآید یعنی مولکول های CO2 کنار هم جمع می شوند و با پیوستن به هم تشکیل حباب دهند، به سطح آورده و خارج شوند.
هرگونه سطحی که به خصوص ناهمواری هم داشته باشد ایجاد این حباب ها را راحت تر می کند، بنابراین نمک که از بلورهای ریز تشکیل شده است این سطح را برای حباب ها و تشکیل آنها فراهم می کند (سطح بلورها) پس حباب بیشتری تشکیل شده و خارج می شود، هر چیز دیگری غیر از نمک هم مثل شن یا ماسه یا خاک یا شکر می تواند چنین نقشی داشته باشد اثر بیشتر نمک نسبت به شکر به دلیل ریزتر بودن بلورهای آن و ایجاد سطح تماس بیشتر است.
 



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 29 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

داوی :
در سال 1800 با استفاده از سیل ولتا ، پدیده الکترولیز را کشف و با ارائه نظریه الکترو شیمیایی خود خاصیت الکتریکی مواد و ماهیت پیوند شیمیایی را که بر اساس نظریه اتمی دالتون معین شده بود مشخص کرد و با الکترولیز قلیایی ، فلزات قلیایی را تهیه کرد که سود و پتاس عنصر نیستند بلکه سدیم و پتاسیم جزو عنصرها بوده ، سود و پتاس موادی مرکب‌اند.....
 



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

خلاصه ای از تئوری معروف او:
دكتر حسابی یكبار تابستان برای مدت كوتاهی به ایران بازگشت و در خانه ای متعلق به آقای جمارانی تابستان را سپری می كرد و در همین ایام در حین مطالعات به این فكر افتادند كه علت وجود خاصیتهای ذرات اصلی باید در این باشد كه این ذرات بی نهایت گسترده اند و هر ذره ای در تمام فضا پخش است و نیز هر ذره ای بر ذرات دیگر تاثیر می گذارد. به این ترتیب به فكر آزمایشی افتاد كه این نظریه را اثبات و یا نفی كند . او با خود فكر كرد اگر این تئوری صحیح باشد باید چگالی یك ذره مادی به تدریج با فاصله از آن كم شود و نه اینكه یك مرتبه به صفر برسد و نباید ذره مادی شعاع معینی داشته باشد. پس در اینصورت نور اگر از نزدیكی جسمی عبور كند باید منحرف شود و پس از اینكه محاسبات مربوط به قسمت تئوری این نظریه را به پایان رسانید پس از بازگشت به امریكا به راهنمایی پرفسور انیشتین در دانشگاه پرنیستون به تحقیقات در این زمینه پرداخت. پرفسور انیشتین قسمت نظری تئوری را مطالعه كرد و دكتر حسابی را به ادامه كار تشویق كرد. دكتر حسابی به راهنمایی پرفسور انیشتین به تكمیل نظریه پرداخت سپس یك سال دیگر در دانشگاه شیكاگو به كار پرداخت و آزمایشهایی در این زمینه انجام داد. وی با داشتن یك انتر فرومتر دقیق توانست فاصله نوری را در عبور از مجاورت یك میله اندازه بگیرد و چون نتیجه مثبت بود آكادمی علوم آمریكا نظریه دكتر حسابی را به چاپ رسانید. برخی همكاران از نامأنوس بودن و جدید بودن این فكر متعجب شدند و برخی از این نظریه استقبال كردند.
 



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 29 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

در دوران معاصر، ایران زمین شاهد طلوع و افول بزرگمردان بسیاری بوده است که در جنبه های مختلف یادگارهای شگفتی از خود برجای گذارده و نام خود را در تاریخ جاودانه کرده اند، اما در این میان کمتر کسی است که در هر عرصه که وارد شده، یادگاری خطیر از خود برجای نهاده باشد.

 



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 25 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

 




تاریخ: جمعه 25 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

www.specialdefects.com/v2/




تاریخ: جمعه 25 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

نام و نام خانوادگی : سیاوش مهران
سهمیه : منطقه 1
عنوان دیپلم : علوم تجربی
سال اخذ دیپلم : 1389
دبیرستان و پیش دانشگاهی شهید هاشمی نژاد 1 - سمپاد مشهد

 



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 25 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

دانشجویی که سال آخر دانشکده خود را می‌گذراند به خاطر پروژه‌ای که انجام داده بود جایزه اول را گرفت.

او در پروژه خود از 50 نفر خواسته بود تا دادخواستی مبنی بر کنترل سخت یا حذف ماده شیمیایی «دی هیدروژن مونوکسید» توسط دولت را امضا کنند و برای این درخواست خود، دلایل زیر را عنوان کرده بود:

1-مقدار زیاد آن باعث عرق کردن زیاد و استفراغ می‌شود.

2- عنصر اصلی باران اسیدی است.

3-وقتی به حالت گاز در می‌آید بسیار سوزاننده است.

4- استنشاق تصادفی آن باعث مرگ فرد می‌شود.

5-باعث فرسایش اجسام می‌شود.

6-حتی روی ترمز اتومبیل‌ها اثر منفی می‌گذارد.

7-حتی در تومورهای سرطانی یافت شده است.

از پنجاه نفر فوق، 43 نفر دادخواست را امضا کردند. 6 نفر به طور کلی علاقه‌ای نشان ندادند و اما فقط یک نفر می‌دانست که ماده شیمیایی «دی هیدروژن مونوکسید» در واقع همان آب است! 




تاریخ: سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط اسماعیل زاده

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 67
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 79
بازدید ماه : 82
بازدید کل : 18250
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1